Hvem sender du en besked til hver morgen?
Hvem sender du en besked til hver morgen?

For nogen vil det spørgsmål være let at svare på. For andre besynderligt. Og for andre igen svært.

Som mennesker har vi en række behov, vi skal have opfyldt. Nogle af de psykologisk  vigtigste  er at føle os  sikre og trygge og at føle, vi hører til.

En daglig besked på et fast  tidspunkt skaber et bånd mellem dig og den eller dem, du sender den til. Og i længden bliver det bånd styrket og skaber et særligt forhold mellem dig og den anden.

At vide, at der er nogen, der venter på din besked, og at der er nogen, der bliver bekymret, hvis de ikke hører fra dig, gør noget godt for vores nervesystem. Ligesom vores nervesystem elsker forudsigelighed; en besked fra dig hver morgen!

Beskeden behøver på ingen måde være lang – det væsentligste er gentagelsen, sikkerheden for at den kommer eller, at nogen venter på den.

Kort sagt: At du betyder noget for mig, og jeg betyder noget for dig.

Beskederne kan blot lyde som eksempelvis disse:

  • Godmorgen, har du sovet godt. I dag venter en travl dag for mit vedkommende. Håber, du får en rar dag.
  • Godmorgen, har du set, hvor solen skinner. Håber, du får tid til at nyde den lidt.
  • Godmorgen,  jeg sidder her med dagens første kop kaffe. Dejligt. Gid du må få tid til også at nyde noget, du kan lide.
  • Godmorgen, jeg har sovet elendigt. Så jeg håber, at jeg i løbet af dagen  kan få fem minutter til at komme lidt til mig selv. Måske omkring frokosttid – lad os sende hinanden beroligende tanker der.
  • Godmorgen, hvad glæder du dig mest til i dag? Jeg ser frem til, at jeg skal gå tur med x – vi har det sjovt, når vi går tur sammen.
  • Godmorgen, jeg hørte lige et indslag om x. Hvis du får tid til at høre det, så lad mig vide, hvad du særligt bed mærke i.
  • Godmorgen, kom lige i tanke om, hvor sjovt det var, da vi …. Det må vi gøre igen.
  • Godmorgen, hvor ligger du på energiskalaen i dag? 0 er ingen energi og 10 er høj energi. Jeg ligger selv på x lige nu.
  • Godmorgen, du får lige en hurtig morgenhilsen fra mig, mens jeg fistrer og farer rundt. Håber din morgen er mere rolig.
  • Godmorgen, jeg håber på en måde, du ligger og sover. Når du vågner, vil jeg elske at høre et enkelt ’hej’ fra dig.

Det vigtigste er egentlig ikke ordlyden i beskederne – om end nøjagtig den samme besked hver dag, dog ikke har en virksom effekt – men mere kontinuerligheden, og følelsen af, at der er nogen i den anden ende.

Man kan sagtens lave en aftale om at skiftes til at sende morgenhilsnen – så skal begge bare være enige om det.

Og selvom det er dig, der tager initiativet til denne morgenhilsen, vil du og dit nervesystem hurtigt mærke, hvor dejligt det er med sådan et ritual.

Så er det i dag, du skal påbegynde den type hilsen med en anden?

Husk, det kræver mod at gøre noget nyt og anderledes, end vi plejer. ❤

Jeg tror på, at alle kan komme igennem selv livets hårdeste slag - hvis man har nogle at dele oplevelserne, tankerne og kriserne med
Har du brug for hjælp til at overkomme livets udfordringer?
Jeg vil gerne hjælpe dig igennem!
Kontakt mig i dag.